Kali ini saya nak share cara pemantauan iklan atau monitoring menggunakan ads manager yang saya selalu guna. Dulu pernah post, tapi kali ni saya update sikit dan saya rasa lebih selesa.

Kalau post yang terdahulu, boleh baca dekat sini.

Monitoring ni saya akan buat everyday untuk tengok how far we’re doing in term of ads spent. Nak tengok every few days pon boleh je, as long as we have the time to do so, then senang.

Saya akan bahagian monitoring ni based on end game kita – samada nak purchase dekat web ke, atau lead as per comment atau messenger.

Berikut adalah cara saya..

E-Commerce

Untuk e-commerce, yang paling utama bagi saya adalah Website Add To Cart, Cost Per Website Add To Cart,  Website Purchase, Website Purchase Conversion, Website Purchas ROAS,.

Mungkin pakar e-commerce ada cara lain untuk monitor. Mengikut Tuan Alimuddin, biasa guna Google Analytics je sebab dekat situ lebih accurate. Ada benarnya 🙂

Lead Based On Comment / Messenger

Ada juga yang fokus kepada PM atau no-telefon sebagai lead kan. So untuk yg ni, kita guna yang berbeza.

Yang ni lebih fokus kepada PM then masuk auto-reply

Yang ni pula lebih fokus kepada Messenger. Kalau guna messenger, then saya akan guna Preset yang ni.

FB Support

Kadang2 kalau nak appeal ads, dia tanya pasal Account ID la, ad ID la.. So paling cepat, saya create Preset untuk Support.

Mostly guna untuk appeal ads la. Otherwise,jarang guna. Tapi jika berlaku, maka cepatlah kita bertindak.

Ada juga kadang2 masa guna untuk appeal tu, Ad ID dia tak jumpa. So yang paling mudah adalah pergi dekat Ads Manager > Ads Level

All right, itu sahajalah. Simple.

(Visited 140 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *