Tak Semua Bila PM/WhatsApp, Berminat

Sangat bergantung kepada awareness beliau terhadap sesuatu produk, needs, urgency, offer.

Ada juga yang PM tapi dia justify yang dia tak perlukan produk tu. Macam ni pon ada juga.

Kita ada pilihan, nak move on atau siapkan senjata2 perang (awareness ads), atau cuba close lagi.

#1 Nak move on disini maksudnya.. spent less time right now and spend lebih kepada yang memang nampak nak beli

#2 Retarget. Suruh pergi ke blog. Pixel, retarget

#3 Cuba close lagi mungkin menyebabkan mereka ni lari jauh meninggalkan kita sehingga kita takde ruan untuk offer something di masa hadapan.

Bila consult, it always what’s best for them.

Tugas pertama is always to identify, sejauh mana prospek kita perlukan produk tu.

Barulah kalau tak dapat nak close, kita boleh move on.

Kita banyak tengok kenapa kita tak boleh close

Tapi yang kita bejaya close, kita tak kaji pula.

Aiyak!

(Visited 185 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *