Cara Untuk Pastikan Pixel Facebook Berfungsi

Post sebelum ini saya bercerita mengenai konsep retargeting menggunakan Pixel. Anda boleh merangka kempen pemasaran anda dan target semula web visitor anda yang terdahulu sehingga 365 hari sebelumnya. Boleh rujuk post ini. Kali ini saya nak tunjuk cara nak pastikan Pixel berfungsi dengan mudah (setelah anda masukkan code Pixel tracking di website anda) #1 Install Pixel Helper – untuk Chrome sahaja. Boleh download disini.  …

Read More

Retargeting Menggunakan Facebook Pixel

Sebelum saya explain lebih lanjut kepada anda apakah Facebook Pixel dan macam mana kita nak gunakan pixel untuk membuat retargetting FB Ads campaign kita, mari kita fahami dulu – apakah Facebook Pixel? Definisi Facebook pixel adalah: The Facebook pixel is an analytics tool that helps you measure the effectiveness of your advertising. You can use the Facebook pixel to understand the actions people are taking…

Read More

Pok Nik – Closing Team dan Scaling Up

Pok Nik adalah salah seorang mentor yang bertanggungjawab mengubah mindset saya di dalam business sejak setahun yang lalu (2017). So saya nak berkongsi terus dengan anda sharing dari Pok Nik. Saya tidak ambil sebarang kredit dari perkongsian ini – boleh click terus link embed di bawah dan baca di Facebook. Saya strongly suggest untuk follow Pok Nik. Sebab apa? Kalau anda baca semua perkongsian beliau…

Read More

Tips Untuk Elakkan Akaun Instagram Di Godam

Jika anda menggunakan Instagram sebagai platform untuk business anda, anda sedar akan pentingnya keselamatan akaun Instagram anda. Betul? Instgram ni ibarat nadi kepada sesetengah business yang saya tahu. Saya juga  menggunakan Instagram sebagai platform utama untuk business saya. Pernah terjadi terhadap rakan-rakan business saya yang Instagram mereka mempunai follower sehingga 100k hilang, lesap begitu sahaja. Ada juga cubaan akaun Instagram digodam dan apabila search profile…

Read More

Itch Cyle – Money In The Follow Up. Kenapa Ramai Tak Buat?

Anda pernah tak alami situasi di mana customer A beli dengan anda.. punyalah susah nak close.. tapi bila repeat, dia repeat dengan seller lain. Apa perasan anda? Sentap? Now – macam mana kita nak atasi masalah ni. – Mungkin anda tak pernah dengar pasal itch cycle dan kenapa ia adalah sejenis generating sales activity yang ramai tak buat? Saya bagi analogi yang mudah supaya anda…

Read More

Metrik Penting Iklan di Facebook

Cara baca data iklan berbayar di Facebook sangat penting supaya kita tidak terpengaruh apabila membuat keputusan tentang prestasi iklan kita. Terlalu ramai yang saya tengok apabila mereka membuat kempen iklan objective Page Post Engagement (PPE), yang dilihat oleh mereka hanyalah berapa sen yang mereka kena charge untuk setiap post engagement. Sedangkan yang mereka perlukan masa guna iklan berbayar tersebut adalah lead atau comment atau no…

Read More

Soalan #1 : Facebook Ads Scheduling, Budget & Automated Rule

Soalan : I want to set my FB Ads to specific times in a day (eg off during off working hours). One way to do this is using lifetime budget. Problem with lifetime is the budget is not spread equally each day. Sometimes 3/4 budget is finished in just 2 days. Is there any other way? Thanks.- – AFIF Untuk scheduling, memang kita hanya boleh guna…

Read More

Reach & Frequency Wisdom

Salah seorang marketing guru, Jay Conrad Levinson ada memberitahu yang ads perlu dilihat sebanyak 27x oleh setiap individu sebelum ia menunjukkan kesan. . . Kenapa?   Dalam sembilan ads yang kita buat, ada satu yang betul2 power. Dan yang power ni individu itu perlu lihat sebanyak 3x.   –   Now we’re talking about reach and frequency.   Dalam meta-analysis Facebook untuk research and frequency…

Read More

Cara Close Sale Dengan Mudah – Teknik Butter (Bersama Contoh)

Teknik butter ni saya main reka je namanya. Walaupun ramai yang ada masalah dengan closing, kita kena ingat closing tidak lah bergantung kepada skrip closing semata-mata. Ada banyak faktor yang mempengaruhi samada kita dapat close atau tidak. Contohnya: Tahap kesedaran Buying cycle Promosi Scarcity Keperluan Dan bermacam-macam lagi. Sebelum anda ingin close prospek, anda kena pastikan tiada masalah langsung on your side. Masalah apa ni?…

Read More